Plommekake med nøttecrumble

Brunt sukker, plommer og kanel i kakerøren, i tillegg til smuldredeigen på toppen som lages med både krydder, brunt sukker og hasselnøtter, gjør at denne plommekaken blir rustikk og spennende.

 

Ingredienser:

 175 g smør
 100 g hvitt sukker
 100 g brunt sukker
 4 egg
 2 ts bakepulver
 2 ts vaniljesukker
 175 g hvetemel

Plommefyll:
 500-600 g plommer
 2 ss brunt sukker
 1 ts kanel

Nøttecrumble med krydder:
 50 g smør
 50 g brunt sukker
 50 g hvetemel
 50 g hasselnøtter
 1 ts kanel
 0,5 ts nellik
 0,5 ts kardemomme

Pynt:
 melisdryss
Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker til blandingen blir luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker inn i deigen og rør deigen glatt og klumpfri.

Finn frem en rund form (22 cm i diameter) og kle den med bakepapir i bunnen.

Rens plommene for stener og del dem i store båter.

Fordel deigen jevnt utover i formen. Legg på plommebåtene i et pent mønster.