Fikenkake med rom

Har du tørkede fiken igjen etter julen, kan jeg anbefale deg å lage denne nydelige kaken. Fiken som ligger i rom blir bløte og ekstra gode. Legg til brunt sukker, krydder og valnøttene og du får en utrolig smakfull kake!

 

Ingredienser:

 500 g fiken
 1 dl rom
 200 g smør
 200 g brunt sukker
 3 egg
 1 ts vaniljeekstrakt
 1 ts bakepulver
 1 ts nellik
 1 ts muskat
 2 ts kanel
 250 g hvetemel
 150 g valnøtter

Pynt:
 melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Klipp av stilken på de tørkede fiknene og del dem opp i mindre biter. Ha fikenbitene i en skål og hell over rom. Sett skålen i kjøleskapet til dagen etter slik at romen får trukket godt inn i fikenbitene.

Dagen etter piskes mykt smør og brunt sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk videre til en luftig smørkrem. Bland i vaniljeekstrakten. Sikt mel, bakepulver og krydder og bland dette inn i deigen.

Vend inn fikenbitene og rom som måtte være til overs i skålen. Hakk valnøttene grovt og vend bitene inn i deigen til slutt. Deigen skal bli temmelig tykk og kompakt.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1,5 til 2 timer, eller til kaken er gjennomstekt i midten. Dekk eventuelt over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden hvis du synes kaken begynner å bli for mørk på overflaten.

La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Løsne kaken forsiktig fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et fat. Sikt over melis før servering.