Sjokolade- og bananbrød

Har du noen godt modne bananer til overs? Lag en nydelig og usedvanlig myk og saftig sjokoladekake med god banansmak! Formkaken stekes i brødform, derfor har jeg kalt kaken for «sjokolade- og bananbrød», men når du skjærer opp denne kaken, er det lite som ligner på de vanlige grovbrødskivene.

Ingredienser:

 3 godt modne bananer
 125 g smør
 2 ss kakao
 150 g brunt sukker
 1 stort egg
 1 ts vaniljeekstrakt
 1 ts natron
 150 g hvetemel
 150 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:

Mos bananene (se tips).

Smelt smøret og bland i kakaopulveret så det løser seg godt opp. Rør sjokoladesmøret inn i bananmosen. Bland deretter i brunt sukker, sammenvispet egg, vaniljeekstrakt og natron – og deretter hvetemelet (se tips).

Hakk kokesjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.

Smør en avlang form som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 50-60 minutter, eller til du ser med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten.

1 thought on “Sjokolade- og bananbrød

Comments are closed.